Starten met exporteren

Er zijn diverse vormen van exportsubsidie. En als u (meer) wilt gaan exporteren, dan zijn er diverse mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is een exportsubsidie die u kunt inzetten om gebruik te maken van een individuele exportcoach.

 

Deze subsidie regeling is gericht op MKB ers die de (eerste) stap zetten naar internationaal ondernemen. Met behulp van deze exportsubsidie kunt u gebruik maken van exportcoaching en u persoonlijk laten begeleiden met uw exportplannen. Uw persoonlijke exportcoach kan u tijdens dit traject ook voorzien van jarenlange praktijkervaring zodat u het wiel niet geheel zelf hoeft uit te vinden. Kortom, exportadvies op maat.

 

EXPORTCOACHING

Samen met een van onze exportadviseurs cq. exportcoaches kunt u werken aan uw exportplannen zodat u goed voorbereid kan starten met (meer) te exporteren. In 3 tot 5 sessies brengt u samen in kaart welke exportmarkten bij uw bedrijf passen en werkt u toe naar een goed exportplan. Zo krijgt u antwoorden op de vragen waar uw onderneming goed in is, wat u kunt bereiken, en welke landen een exportkans bieden. En natuurlijk welke stappen u moet gaan ondernemen om in uw nieuwe exportmarkt succesvol te worden.

 

exportsubsidie VOORWAARDEN

  • U bent mkb-er;
  • Uw export was het afgelopen jaar niet meer dan 25% van de totale omzet; of uw bedrijf staat niet langer dan drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
  • En u heeft in de 2 voorgaande jaren minder dan € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

Voor bepaalde sectoren gelden overigens aanvullende voorwaarden. 

 

EXPORTSUBSIDIE

De exportsubsidie voor exportcoaching heeft een waarde van € 2.400,- (exclusief 21% btw) en is beperkt beschikbaar en op=op.

 

SIB - Starters International Business

Exportcoaching is aangemerkt om namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland individuele exportcoaching trajecten uit te voeren in het kader van de subsidieregeling Starters International Business (SIB).

 

 

 

exportcoaching 

U bent nieuwsgierig naar de exportkansen van uw bedrijf, u wilt aan de slag en bent op zoek naar exportadvies. Maar hoe pakt u dat nu goed aan?

onze exportcoaches

Elke exportcoach heeft jarenlange ervaring als exportadviseur, is bekend met de ins- en outs van het exporteren, en voorziet u graag van exportadvies.