Exporteren loont

Export biedt bedrijven kansen en mogelijkheden. Buiten Nederland bevinden zich opkomende markten, waar u omzet kunt genereren. 

De Nederlandse markt kan al snel te klein worden. Door te exporteren kunt u uw afzetgebied vergroten zodat uw bedrijfsmiddelen efficiënter ingezet kunnen worden. Hiermee realiseert u meer omzet en meer winst. Kortom, exporteren loont.

 

Starten met exporteren

Maar hoe begint u met exporteren? Het moment waarop u het idee heeft om te starten met export en het moment waarop de eerste levering betaald is kan enige tijd duren. Belangrijk is een degelijke voorbereiding. Een goede voorbereiding verkort niet alleen de tijd tussen uw eerste buitenlandse levering, het bespaart u eveneens een hoop onvoorziene problemen/kosten. Belangrijk is dus te starten met een goed doordacht exportplan.

Exportplan

Het schrijven van exportplannen is een vak op zich. Als ondernemer is uw tijd schaars en geen enkel persoon weet natuurlijk alles. Voor het schrijven van een goed doordacht plan kan ondersteuning in de vorm van exportcoaching uitkomst bieden. Zo bespaart u tijd en kunt u uw voordeel doen met de kennis van een ervaren exportadviseur. Want waarom zou u het wiel zelf willen uitvinden als een ander dat al gedaan heeft?

 

Gratis?

Onder bepaalde voorwaarden kunt u de kosten voor exportcoaching zelfs 100% vergoed krijgen via een exportsubsidie die wij voor u kunnen aanvragen. 

Wilt u meer weten? Stuur ons dan vandaag nog een bericht en een van onze exportcoaches neemt binnen 24 uur contact met u op.