Een exportplan schrijven met exportcoaching

Bent u nieuwsgierig naar uw kansen in het buitenland en wilt u aan de slag? Dan wordt het tijd voor een exportplan. Zo gezegd, zo gedaan, toch? 

Of komen de vragen? Waar zouden mijn producten aanslaan? In welk land zou ik het beste kunnen beginnen? Moet ik iemand aannemen die dit gaat opzetten? 

 

Exportcoaching

Precies dit soort vragen zijn het soort vragen waar exportcoaching u mee kan ondersteunen. Dankzij jarenlange ervaring weten onze exportcoaches de antwoorden op dit soort vragen (samen met u) goed te omschrijven in een gedegen exportplan. 

 

U kent uw bedrijf en producten als geen ander. Onze exportcoach is ervaren in het exporteren van producten. Samen kunt u uw krachten bundelen en in drie stappen toewerken naar een concreet plan. U zou onze exportadviseur kunnen zien als dat ene puzzelstukje dat u nog nodig heeft om een gedegen exportplan te schrijven.

 

Exportplan schrijven

De eerste stap bij exportcoaching is om te bespreken waar uw ambities liggen, en wat uw producten en/of diensten zo uniekmaakt. Op basis daarvan wordt een eerste selectie van kansrijke exportmarkten gemaakt. De tweede stap is om de eerste selectie van kansrijke exportmarkten verder uit te diepen. Nadat bekend is waar de exportkansen liggen wordt geanalyseerd wat er nodig is om succesvol te starten met exporteren. U kunt dit zien als een interne analyse zodat voordat u begint, u vooraf weet welke middelen u gaat inzetten, en welke middelen uw bedrijf eventueel nog moet binnen halen. Het eindresultaat van het exportplan is dan ook een concrete actiepuntenlijst. Hierin staat wat er nodig is om de exportmarkt succesvol te kunnen gaan bedienen. Kortom, met goed exportadvies kunt u een hoop tijd en energie besparen.

Het voordeel van exportcoaching is dat u met behulp van een ervaren professional gedegen voorbereid bent om uw exportkansen te verzilveren.

Overigens komen sommige ondernemers in aanmerking voor exportsubsidie. Hiermee is het mogelijk om exportcoaching 100% vergoed te krijgen.

Wilt u meer weten? Stuur ons dan vandaag nog een bericht en onze exportcoach neemt binnen 24 uur contact met u op.