Exportadvies van uw persoonlijke exportadviseur

Exportadvies van uw persoonlijke exportadviseur

Gelooft u in de exportkansen van uw product maar ontbreekt het u de tijd of kennis om er goed mee aan de slag te gaan? Ziet u kansen in meerdere exportmarkten maar twijfelt u aan welke markt het beste voor u is? Een heldere gestructureerde planmatige aanpak kan u tijd besparen, inzicht geven, en twijfels wegnemen.

Exportadvies is maatwerk

Exportadvies is maatwerk

U vindt de Nederlandse markt te klein worden en het buitenland begint te lonken. Tijd om te gaan nadenken over exporteren dus. Maar eens beginnen met een paar bekenden bellen om te vragen hoe zij dat nu doen. Zo, dat was een productieve belronde, een hoop goede tips. Beurzen bezoeken, meegaan op handelsmissies, buitenlandse bedrijven benaderen, KvK bellen, RVO bellen, seminar volgen, etc. etc. 

Het belang van een goed exportplan in de praktijk

Het belang van een goed exportplan in de praktijk

Uw bedrijf loopt lekker, uw klanten zijn tevreden en er komen steeds meer klanten bij. En dan op een dag komt er een aanvraag uit het buitenland. Blij en verrast gaat u aan de slag want het zou wel eens het begin van iets groots kunnen zijn. Nederland is ten slotte maar Nederland, en in het buitenland zitten potentieel veel en veel meer klanten nietwaar?

In 7 stappen starten met exporteren

In 7 stappen starten met exporteren

Nederland is een handelsnatie: ondernemen en exporteren doen we al eeuwen. Omdat Nederland vaak al snel te klein wordt, ligt over de grens kijken voor de hand. Omdat exporteren soms makkelijker lijkt dan het in werkelijkheid is, hebben we 7 belangrijke aandachtspunten voor u op een rij gezet.

Een exportplan schrijven met exportcoaching

Een exportplan schrijven met exportcoaching

Bent u nieuwsgierig naar uw kansen in het buitenland en wilt u aan de slag? Dan wordt het tijd voor een exportplan. Zo gezegd, zo gedaan, toch? Of komen de vragen? Waar zouden mijn producten aanslaan? In welk land zou ik het beste kunnen beginnen? Moet ik iemand aannemen die dit gaat opzetten? 

Exporteren is doen

Exporteren is doen

Exporteren is ondernemen, een kwestie van doen. U begint gewoon en met de winst die u maakt lost u de problemen op die worden veroorzaakt. Zo simpel kan het zijn. Achteraf weet u welke problemen (kosten) u had kunnen besparen, en hoe u sneller resultaat had kunnen boeken. Of zijn er andere mogelijkheden?

 

 

Exporteren loont

Exporteren loont

Export biedt bedrijven kansen en mogelijkheden. Buiten Nederland bevinden zich opkomende markten, waar u omzet kunt genereren.  Belangrijk is te starten met een goed doordacht exportplan. Voor het schrijven van een goed doordacht plan kan ondersteuning in de vorm van exportcoaching uitkomst bieden. Zo bespaart u tijd en kunt u uw voordeel doen met de kennis van een ervaren exportadviseur.  Onder bepaalde voorwaarden kunt u de kosten voor exportcoaching zelfs 100% vergoed krijgen via een exportsubsidie die wij voor u kunnen aanvragen.